Activitats realitzades a la secció de formació

Recerca de Víctimes d’Allaus

Correu electrònic Imprimeix PDF
El passat diumenge 16 de gener es va portar a terme el primer curs programat per aquest 2011. El lloc escollit va ser la estació d’esquí i muntanya de Vallter 2000.
 
Tres persones van participar en les pràctiques de recerca de víctimes d’allau on es va fer un repàs de: protocol de comprovació dels ARVA, recerca amb aparells digitals i analògics; noves tècniques de paleig i sondatge; primers auxilis, etc. Aquest començament d’hivern ha estat poc abundant en precipitacions de neu però es va trobar la suficient per poder portar a terme totes les tècniques. 
Darrera actualització de dimarts, 25 de gener de 2011 10:38
 

Jornades tècniques sobre seguretat en muntanya

Correu electrònic Imprimeix PDF

Les jornades tècniques sobre seguretat en muntanya i maniobres bàsiques de corda es van portar a terme durant el passat cap de setmana del 11, 12 i 13. Es va escollir aquesta data i aquests continguts per la proximitat de l’època d’estiu que és quan la gran majoria realitzem les nostres activitats de muntanya.

Normalment aquestes activitats no són d’una dificultat tècnica elevada però moltes vegades és recomanable la utilització d’una corda ja sigui per escalar un petit ressalt de roca, assegurar puntualment a una persona que menys experta, realitzar un curt ràpel, progressar per una glacera, etc.

Llegiu-ne més...
 

Jornades Tècniques. Iniciació a l’Alpinisme

Correu electrònic Imprimeix PDF

Els dies 12 i 14 de març es va organitzar la segona activitat programada per aquest 2010 per la secció de formació i en la que van participar 10 persones. El divendres dia 12 es va fer la presentació del taller i es va aprofitar per parlar sobre els aspectes logístics del curs i es va fer una xerrada teòrica sobre el material i equip específic per a la pràctica de l’alpinisme no tècnic.

Darrera actualització de dimecres, 24 de març de 2010 14:18 Llegiu-ne més...
 

Estada d’Escalada en Gel

Correu electrònic Imprimeix PDF

La primera activitat programada per la secció de Formació de La Unió Excursionista consistia en una estada d’escalada en glaç a la cara nord del massís del Pedraforca els dies 23 i 24 de gener. Tots sabem que les activitats de muntanya es veuen influenciades directament per la meteorologia i aquesta condiciona la seva realització. Doncs si féssim un rànquing amb totes les disciplines sotmeses a aquest fet l’escalada en gel es trobaria en els llocs de pòdium. 

Darrera actualització de dimecres, 3 de febrer de 2010 07:57 Llegiu-ne més...
 


Copyright © 2018 Unió Excursionista de Sant Joan de les Abadesses. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.
Aquest lloc té validesa CSS Aquest lloc té validesa XHTML 1.0 Transicional