Bàner
Bàner
Bàner
Bàner

Formulari d'accés

Calendari

Gener 2018
L M X J V S D
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
Bàner

 

Què fem a la secció d'Alta Muntanya?

Correu electrònic Imprimeix PDF

Vocals: Guillem Ferrer i Pere Descamps

A la secció d'Alta Muntanya organitzem sortides que exigeixen una certa preparació física i tècnica. Realitzem entre 4 i 5 sortides l' any a cims que habitualment superen els 3000 metres d'alçada. Tradicionalment, les sortides a aquests cims s'han  realitzat durant l'estiu, època de l'any en que no hi ha neu i les condicions meteorològiques són més favorables. Enguany però, es realitzaran sortides a alta muntanya hivernals per donar a conèixer aquest entorn durant els mesos d' hivern i potenciar la pràctica de l'esqui - alpinisme. 

Els forts desnivells i les llargues distàncies que s'han  de recórrer, sovint entre 15 i 20 km, són algunes característiques de les sortides d'alta muntanya. Aquest fet, sumat a la dificultat tècnica, fa que aquestes requereixin una mínima preparació tant física com tècnica. Coneixedors d'aquest handicap, es va crear  l'any 2008 la Secció de Formació. Un dels objectius d'aquesta secció és dotar de coneixements tècnics als aficionats a l'alta muntanya, en totes les seves vessants. 

Tot i el grau de duresa que presenten les sortides, val a dir que la seva bellesa és incomparable. Els llacs d'aigües netes i cristal·lines, la verdor dels prats pirinencs, la fauna i la flora d'alta muntanya, la tranquil·litat i el silenci que s’hi respira, les amistats i la gent amable, els paisatges bucòlics... són alguns dels molts elements que fan úniques cadascuna d'aquestes sortides. Per altra banda, el patiment i el cansament acumulats després d'hores de caminar queden sobradament recompensats en arribar al cim. La sensació màgica d' estar allà d'alt i mirar el teu voltant des d'una altra perspectiva allibera la ment i fa oblidar els maldecaps del dia a dia.

A l'alta muntanya, però, no tot és poesia i romanticisme. Existeix una part molt important material i tècnica que és necessària per poder assolir cims de certa dificultat. En moltes ocasions, disposar dels materials necessaris i dels coneixements tècnics  és condició indispensable per aconseguir algunes d'aquestes fites amb condicions òptimes de seguretat.

Darrera actualització de dijous, 14 de gener de 2010 18:40  
Copyright © 2018 Unió Excursionista de Sant Joan de les Abadesses. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.
Aquest lloc té validesa CSS Aquest lloc té validesa XHTML 1.0 Transicional